blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG logitech812
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
logitech812



Brown Creek
pridal logitech812 13.1. 2013 o 22:15

 

                                                          Brown Creek

 

Nepoznám cestu do Brown Creek , ale podvedomie mi hovorí kam mám ísť.

Cez hustý les , kde vedie úzka asvaltová cesta , všetko sa mu tu zdá nové ,nepreskúmané ale cítim akoby som tu už raz bol akoby som tadial to prechádzal pravidelne každú noc. 

Úzka cesta , stále stúpajúca vyššie a  vyššie .

Žiadne lampy , žiadne osvetlenie jediné čo mi ukazuje cestu sú svetlá osvetlujúce stĺpiky na okraji cesty , za nimi už iba hustý ihličnatý les .

Po kraji na odpočívadlách karavany s troškou svetla vo vnútri. Na každom kilometri tabuľa upozorňujúca na divokých vlkov a medvede.  Skalnaté previsy typické pre horskú oblasť. Zrazu sa cesta rozdvojuje , žiadna smerová tabuľa nič . Kam mám ísť ? Kde je tá správna cesta ?  

Vystúpim z auta a trocha sa tu porozhliadnem , snáď mi inštinkt znova napoviem kam mám ísť.

Absolútna tma , vypol som aj svetlá na aute, nechápem nie je normálne aby som vystúpil z auta a chcel vstúpiť do absolútnej tmy .  Ale niečo ma ťahá vstúpiť a vydať sa naľavo , do temnoty.

Asfaltová cesta sa po chvíli končí a začína iba prašný skalnatý chodník , cesta klesá. Cítim akoby som sa prepadával stále hlbšie a hlbšie .


„Kto je tam ?“

Kričí neznámy hlas oslepujúci ma baterkou .

„Počujem ťa, tak odpovedaj ! „

To svetlo mi vadí chcem aby ho vypol , oslepuje reže mi oči páli moje zmysli .

-Hľadám Brown Creek  , neviete ma nasmerovať ?

Baterka odrazu vypne , svetlo a neznámy hlas sa stratí .

Počujem iba rýchle kroky stále viac a viac vzďalujúce sa odomňa, v hlave počujem stále viac a viac zrychlujúci sa dych , paniku, strach ale nie je môj.  Nie sú to moje pocity . Akoby pri mne stála iná osoba. Zahalená v neviditeľnom plášti.

Po chvíľke zase iba ticho a tma. Vystrašil som ho ?

Bez slova vypol baterku a ušiel .


Cesta sa stále viac a viac rozširuje , konečne vidím nejaké svetlá , konečne našiel som to Brown Creek.

V popredí pár karavanov , vedľa nich roztiahnuté stany.  Celý komplex osvetľujú obrovské lampy. To svetle je neuveritelne silné . Pred chvíľou som bol v najtemnejšej tme a teraz nezvyklé osvetlenie.  Ba priam silnejšie ako za jasného dňa. Na každom karavane je niekoľko lámp , silných žiaroviek . V strede sa nachádzajú silné svetlá smerujúce do všetkých strán. Ako na štadióne , keď hráči potrebujú vidieť každý kút ihriska.  V celom komplexe nie je ani kúsok tmy ani kúsok tiena . Všetko je osvetlené je to zvláštne.  Boja sa obyvatelia tohto komplexu azda aj toho najmenšieho tieňa ?  Na všetkých chatách  a karavanoch sú  zatiahnuté žalúzie, zavreté okenice.

V zadnej časti sa nachádzajú chaty spojené úzkym kamenným chodníkom .

Bol som tu ubytovaný ? Preto ten leták z chaty ? Neviem nepamätám si to , nezdá sa mi to ani povedomé.

Nemal by som sa tu takto pohybovať , v noci sám čerstvo upečený vrah .

Zamierim k informačnému stredisku , najvyššia budova z celého komplexu. Bočná strana celá presklená s krásnou terasou s výhľadom na hory. Vo vnútri sa svieti , snáď niekto bude na recepcií .

Veľký masívny pult z borovice , za ním kľúče od chát . Na stole zlatá lampa a informačné letáky oblasti . Možno ten istý ako som našiel v aute . Elamor Mount Village to je napísané na letáku . Azda nie som vo Brown creeku ? Splietol som sa , vydal som sa zlou cestou , môj inštinkt ma sklamal . Na zadnej strane letáka  je malá orientačná mapa oblasti.

Nachádzam sa v Elamour Mount Village.

Turistická dedina vybudovaná pod horami s kapacitou 3500 miest.  Ponúka ako jedna z mála široké portfólium  kvalitnej luxusnej zábavy.  Od 25 kilomtrovej pešej túry až k výstupu na najvyšší vrchol Elamour Mount vo výške 5265 metrov nad morom .  Izby aj pre tých najnáročnejších zákazníkov.

No nikde nenachádzam vyznačený Brown Creek . Existuje vôbec ?  Je ten leták vlastne z tejto oblasti ?

Niečo mi vraví že je to určite niekde tu , nie som ďaleko , cítim to .

Musím sa niekoho spýtať , tunajší ľudia to určite budú poznať ,ale nikde nikoho  celá hala je prázdna , počuť iba praskajúce drevo pod návalom tepla v krbe ,  len tak bez dozoru .

Nečudujem sa kto by sa chcel v lese pohybovať  v nocí sám .

No potrebujem ubytovanie potrebujem si konečne oddýchnuť , prečistiť hlavu . Uložiť si myšlienky a spamätať sa z toho čo sa stalo . 

Vezmem si kľúč od chaty číslo 28 , peniaze nechám na pulte spolu s lístočkom  . Určite im to nebude vadiť , zajtra im to poprípade vysvetlím .

Pred odchodom ma ešte zaujme obrovský plagát , rybí festival . Súťaž a najväčšiu ulovenú rybu roka a sprievod spojený s karnevalom . Iba u nás v Elemour City nenechajte si ujsť.

Nemám práve myšlienky na zábavu .

-

Chata číslo 28 na koni celej chatovej uličky , nevyzerá príliš luxusne, ale nie som náročný zákazník postačí mi iba posteľ.

V chate iba jedna veľká posteľ, nad ňou obrovská priam strach naháňajúca hlava medveďa. V roku veľká drevená hnedá skriňa . Aj tak nemám žiadne šaty čo by som do nej odložil . Je čas ísť spať, na posteli iba prikrívka , žiadny vankúš ? Nebude to luxusná noc ale to mi je teraz  úplne jedno .

 

 

„Vstávaj , je čas sa prebudiť !“

Prebúdzam sa v obrovskej posteli s červenými prikrívkami. V rohu miestnosti je biely kufor . Spoznávam ho dal som ho Alice  k 27 narodeninám . Je azda tu ? Prišla tu so mnou ?

Obúvam si moje staré ale teplé papuče .

Vonku je krásny slnečný deň.



Prístupov 1958
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Brown Creek
[ 13.1.2013] (príspevkov 0)
Kabínka
[ 11.1.2013] (príspevkov 1)
Di Ongo
[ 13.7.2012] (príspevkov 0)
Zápisky z Okinawy
[ 2.6.2011] (príspevkov 1)
PS3 vs Xbox-360
[ 25.5.2011] (príspevkov 31)
Novinky zo zámoria
[ 25.5.2011] (príspevkov 1)
Niečo na pobavenie
[ 21.5.2011] (príspevkov 3)
Závislosť od hier
[ 7.4.2011] (príspevkov 7)
Xbox360 Flash
[ 27.3.2011] (príspevkov 6)
Najlepší notebook v svojej kategorií
[ 25.3.2011] (príspevkov 3)